Jak jistě víte, konopná semínka jsou z rostliny Cannabis sativa. Jedná se o odrůdu, která se pěstuje právě pro průmyslové účely. Semínka se pro své zdravotní přínosy využívají už po staletí, avšak v poslední době se s nimi doslova roztrhl pytel a nabízí je každý druhý prodejce.

Může se tak zdát, že se jedná pouze o marketingový tah, nikoli o zázračný doplněk stravy. Pravda je na obou stranách. Často jsou konopná semínka přeceňovaná a připisují se jim zásluhy neprávem. Také u nich hodně záleží na kvalitě výrobce. Pokud však zvolíte dobře, konopná semínka vám mohou pomoci a můžete těžit z jejich benefitů.

Zdroj živin a fytochemikálií

Konopná semínka jsou využívána především pro kvalitní zdroj živin a také fytochemikálií. Fytochemikálie mají příznivé účinky na zdraví. Nemusíte se strachovat, že po užívání semínek vám nastanou psychotropní účinky. Pro ty jsou totiž důležité kanabinoidy, které se nacházejí pouze v listech a květech, nikoli v semenech. Proto se nemusíte bát při užívání semínek nebo olejů.

Kromě fytochemikálií najdeme v konopném semínku také další hodnotné živiny, jako bílkoviny, prospěšné tuky, omega-3 mastné kyseliny, hořčík, železo, zinek, fosfor, vápník, vláknina a různé vitaminy.

Antioxidanty

Konopná semínka jsou skvělým zdrojem antioxidantů včetně polyfenolů, flavonoidů a flavonolů.

Antioxidanty hrají významnou roli ve zdraví člověka, přesto v dnešní době lidé spíše trpí na jejich nedostatek, což může způsobovat řadu nemocí. Proto je důležité tělu dodávat antioxidanty, například prostřednictvím konopných semínek.

Vliv na zdraví

Díky tomu, že jsou konopná semínka nabitá živinami, opravdu mají pozitivní vliv na zdraví člověka. Také mohou kladně působit na psychický stav. Psychika ovlivňuje nejen to, jak se cítíte, ale také spoustu funkcí v těle.

Zdroj:
https://www.brainmarket.cz/nase-novinky/konopne-seminko/?