Domácí granola

Zapečené müsli nebo granolu si v obchodě většinou nepořídíte kvůli zbytečnému přidanému cukru. Proto nejlepší možností rychlé snídaně je mít granolu připravenou ve sklenici ve spíži, abyste po ní mohli kdykoli sáhnout. Můžete si vybrat ingredience podle svých chutí. Nepotřebujete žádný konkrétní recept. Stačí smíchat vše, co máte rádi. Jako základ použijte hrnek ovesných vloček, dále můžete přidávat ořechy a semínka – celou směs zalijte trochou rozpuštěného másla a medem a dejte zapéct. Po zapečení můžete přidat ještě kousky sušeného ovoce nebo kvalitní čokolády. Hotovu směs nasypte do sklenic, které můžete ozdobit dle libosti.

Cookies ve sklenici

Znáte taky takový ten pocit, kdy přijedete pozdě z práce a najednou se ozvou sousedi, že by se zastavili na kávu? To je přesně ideální situace, kdy se vám budou hodit cookies ve skle. Připravte si recept na oblíbené sušenky, sypké ingredience nasypte do větší sklenice a na papírek připište, co vše se má ještě do směsi přidat, aby vzniklo těsto. Papírek přivažte ke sklenici a dárek je hotový. Bude to přesně taková chutná rychlovka, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat vy i vaše návštěva.

Zavařujte

Co si budeme povídat, kdo v létě nezavařuje, jako by nebyl. Je potřeba všechny ty poklady, které nám léto nabízí, pořádně uchovat a zpracovat, aby nic nepřišlo nazmar. Sáhněte po své oblíbené marmeládě, převažte mašličkou a dárek je hotový. Nebojte se experimentovat s chutěmi. Do ostružinové marmelády můžete přidat trochu vanilky, do hruškové zase skořici. Přesně takové maličkosti vytvoří osobitý dárek. Pokud ke skleničce připíšete i svůj tajný recept, máte vyhráno.

Hříšné rillettes

Pokud jste o rillettes ještě neslyšeli, je načase se seznámit. Jedná se o bezkonkurenční francouzskou masovou pomazánku, která se konfituje na sádle tak dlouho, až se vlastně rozpadne. Kostky z bůčku se pečou pomalu v troubě a podlévají postupně bílým vínem. Je to hříšně dobré. Stejný efekt může vytvořit i játrová paštika, která se připravuje také velmi jednoduše. Tyto dárky jsou vhodné především pro muže, kterým je mnohdy těžké vymýšlet něco, co by je opravdu potěšilo. Takovou dobrotu si budou přát znovu a znovu.

Doufáme, že jsme vám poskytli inspiraci na jednoduché a přitom výjimečné dárky, které můžete darovat opravdu od srdce. Pokud ale nejste zrovna tvůrčí typ a v kuchyni vás to úplně nebaví, nezoufejte. Můžete se porozhlédnout po někom v okolí, kdo doma vyrábí něco k snědku, domácí kosmetiku nebo dekorace. Uděláte tím nejen někomu radost, ale budete mít i dobrý pocit z toho, že jste podpořili někoho ze svého okolí, kdo dělá svou činnost poctivě a s láskou.