Spousta lidí, převážně žen, má problém s příjmem dostatečného množství bílkovin. Proto se v tomto článku podíváme, jak zvýšit příjem během dne a dosáhnout tak kýženého množství.

Proteiny

Skvělý způsob, jak přijmout více bílkovin, je protein. Odměrka proteinu má mezi 20 až 30 g bílkovin. Protein si jednoduše můžete vzít s sebou do auta, do práce či školy, rozmíchat s vodou a vypít. Nemusíte nic ohřívat ani připravovat. Navíc vás protein také zasytí, proto je skvělou volbou, pokud nestíháte, ale nechcete hladovět.

Protein do sladkých pokrmů

Pokud jste milovníci kaší, přidejte si do nich proteinový prášek. Pokud zbožňujete mug caky, také je obohaťte proteinem. Ať už pečete, nebo připravujete jakýkoli sladký recept, přidejte do něho odměrku proteinu. Díky tomu přirozeně přijmete více bílkovin a posunete se opět blíže ke svému dennímu cíli.

Hlídejte si příjem bílkovin v každém jídle

Dalším tipem je hlídání si bílkovin v každém jídle. Pokud máte čtyři jídla během dne, můžete si do každého jídla přidat 25 g bílkovin a na závěr dne si dopřát protein, který doplní celkový denní příjem.

Nemusí se vždy nutně jednat pouze o maso. Jako příjem bílkovin můžete zvolit vajíčka, mléčné výrobky, sýry, vegetariánské náhražky masa, šunky, ryby, mořské plody nebo třeba luštěniny.