Mějte svůj důvod

Pokud se budete chtít stravovat zdravě a cvičit kvůli někomu jinému, nejspíše to brzy vzdáte nebo vůbec nezačnete. Nedělejte to kvůli své rodině, svému partnerovi nebo okolí. Dělejte to pro sebe.

Zamyslete se, proč opravdu chcete změnu. Proč se chcete začít stravovat zdravě, zařadit více pohybu do svého dne a žít zdravým životním stylem.

Přikládáme seznam důvodů, proč začít se zdravým životním stylem, ve kterých si možná najdete ten svůj.

Hubnutí

Nejčastějším důvodem je právě hubnutí. Bez zdravého jídelníčku a dostatku pohybu nezhubnete. Z toho důvodu postava a vizuální vzhled mohou být silným důvodem, proč se více zajímat o zdravý životní styl.

Nabírání svalové hmoty a tvarování postavy

Nejenže spousta žen chce hubnout, ale také chtějí svou postavu tvarovat a vybudovat si pevné křivky, které bez svalové hmoty nevybudují. A právě zdravý jídelníček s dostatkem bílkovin společně se silovým tréninkem vám pomohou docílit vysněné a pevné postavy.

Zdraví

Nejen vzhled, ale také zdraví je důležité. Myslete proto také na své zdraví, kterému opravdu průmyslově zpracované potraviny plné cukrů a tuků nepomáhají. Dbejte na kvalitní a nezpracované potraviny, myslete na dostatečný příjem zeleniny a mějte vyvážený poměr všech makroživin – bílkovin, sacharidů a tuků. Díky kvalitním potravinám svému tělu dodáte minerály a vitaminy, které jsou nezbytné pro správný chod těla a zdraví jako takové.

Kondice

Pohyb vám poté pomůže s kondicí. Určitě se nechcete zadýchat při rychlejší chůzi a chcete být v co největší formě i ve stáří. Nemusíte nutně trávit hodiny v posilovně, také chůze se počítá. Důležitá je při tom pravidelnost.

Zdravé trávení

Zdravý životní styl – zdravé stravování, pohyb a další faktory, přispívá také pro správné trávení. To poté ovlivňuje nejen pocit nafouknutí či naopak, ale také energii během dne, náladu, hubnutí či nabírání svalové hmoty, zdraví, imunitu a mnoho dalšího.

Co do zdravého životního stylu počítáme?

Zdravý a vyvážený jídelníček

  • Pravidelná strava
  • Dostatek pohybu
  • Pitný režim
  • Pravidelný a kvalitní spánek
  • Péče o svou mysl