Jednotlivé fáze cyklu

Dynamická fáze – přichází po skončení menstruace, jste akční a výkonná, pálí vám to, myslíte jasně a racionálně, jste schopna přijímat výzvy, ráda se pohybujete ve společnosti lidí, nic není problém.

Ovulační fáze – cítíte se sexy, máte větší chuť na sex, hned tak něco vás nerozhází, jste vyrovnaná, pečujete s chutí o sebe i o druhé, baví vás se krášlit a zdobit, užíváte si života, nemyslíte na starosti a práci.

Premenstruační fáze – klesá vaše energie a zvyšuje se únava, snižuje se sebedůvěra, více se uzavíráte do sebe, věci kolem sebe vidíte pesimisticky, máte ale chuť tvořit, jste kreativní, potřebujete dokončovat věci.

Menstruační fáze – nemáte vůbec energii, nechce se vám nic řešit, potřebujete být sama, ne mezi lidmi, potřebujete odpočívat a hodně spát, na vašem maximu je intuice, dokážete vidět do podstaty věcí.

Jak s těmito fázemi naložit?

Trik je v tom, že když se naučíte vnímat svoje tělo a proměny během měsíce, můžete využívat zesílených schopností a silných stránek v dané fázi ke svému prospěchu. Můžete si lépe naplánovat aktivity i odpočinek. Jakmile tohle dokážete, vaše tělo začne fungovat bez zbytečných nepříjemných bolestí a divných stavů, kterými si procházíte ve chvíli, kdy tyto fáze plně nerespektujete.

Pokud sama porozumíte těmto 4 fázím cyklu, můžete lépe komunikovat se svým okolím. Tato proměnlivost může vlastně obohatit váš život. Lépe tím zjistíte, kdy je ten pravý čas pro vykonávání některých věcí nebo naopak – pro nicnedělání. Své okolí – partnera, rodinu, přátele i šéfa – můžete předem připravit na to, že se zrovna nacházíte ve fázi, kdy opravdu potřebujete více odpočívat a nejspíš ten deadline budete muset posunout o pár dní.

Jak bude reagovat tělo?

Je dost možné, že již od puberty trpíte bolestmi a nepříjemnými stavy v období menstruace. Tyto bolesti ženy mnohdy dovádí až do stavů, kdy sáhnou po růžové pilulce proti bolesti. Dejte v období menstruace svému tělu čas na odpočinek. Zabalte ho do deky a dopřejte si teplý nápoj. Nechtějte po něm výkon. Jakmile tohle sama svému tělu dopřejete, odvděčí se vám tím, že bolesti pomalu ustoupí do pozadí. Tato fáze je hodně spojena s mentálním nastavením. S plným vědomím toho, co zrovna tělo potřebuje.

Respektujte čas, kdy vaše tělo potřebuje prostě zabalit do teplé deky, pít horký hrnek kakaa, k tomu ukousávat celou tabulku čokolády a u toho ronit slzy u romantického filmu. Pokud začnete respektovat, že je vaše tělo unavenější a citlivé, třeba vás přestane i tak strašně bolet.

Zdroj:
https://www.databazeknih.cz/knihy/cyklicka-zena-aneb-jak-vyuzivat-svuj-lunarni-cyklus-k-dosazeni-uspechu-a-naplneni-154572