Premium obsah

Pár kapek jablečného octu před spaním a změna přijde hned. Tady je návod

Pár kapek jablečného octu před spaním a změna přijde hned. Tady je návod
Ty nejlepší přírodní léky a zázraky máme běžně v kuchyni. Jablečný ocet stojí pár korun, a pokud ho budete pít každý večer před spaním, dostaví se až neuvěřitelné pozitivní účinky na vaše zdraví. Skvěle se hodí do marinád, do salátů, lidé ho ale od dávných dob používají ke snížení hladiny cukru v krvi, ke správné funkci srdce, k boji proti infekcím nebo dokonce pro krásné lesklé vlasy. Naučíme vás, jak na to.

Jablečný ocet vzniká kvašením, stejně, jako třeba pivo. Kvasnice se nakrmí cukrem, v případě jablečného octa nadrcenými sladkými jablky. Kvasnice přemění cukr na alkohol. V druhém kroku pak přírodní bakterie přemění na kyselinu octovou, pikantní a voňavou složku, která je pro nás až neskutečně důležitá.

Zdroj: Youtube

Proč je ocet tak zdravý?

Jablečný ocet je plný vitaminů a také minerálů. Obsahuje draslík, vápník, hořčík, fosfor a také mnoho prospěšných antioxidantů. Držet se můžete pravidla, že čím je ocet tmavší, tím více antioxidantů obsahuje. Jablečný ocet v sobě má také pektin - držák vláken nacházející se v jablkách, který může působit jako prebiotikum a podporovat zdravou střevní flóru.

Výhody jablečného octa:

Od bolestivé dny uleví i obyčejná zelenina. Stojí jen 30 korun
Od bolestivé dny uleví i obyčejná zelenina. Stojí jen 30 korun

Pokud vás trápí revmatické onemocnění kloubů, označované také jako nemoc králů, nezoufejte. Pomoct od bolesti způsobené dnou vám totiž může úplně běžně dostupná zelenina, která stojí jen pár korun.

1. Regulace hladiny cukru v krvi

Jablečný ocet může pomoci snížit hladinu cukru v krvi po jídle, což je prospěšné pro diabetiky i nediabetiky. Studie ukazují, že 2 polévkové lžíce jablečného octa snižuje hladinu glukózy o 4-6%. Je však důležité jablečný ocet užívat společně s vyváženou stravou a nepoužívat jej jako náhradu lékařské péče. 

2. Podpora hubnutí

Díky vysokému obsahu kyseliny octové a dalších enzymů může jablečný ocet zlepšit trávicí procesy a pomáhat při problémech jako jsou nadýmání nebo plynatost. Zároveň také jablečný ocet snižuje chuť k jídlu a prodlužuje pocit sytosti, což může vést k menšímu příjmu kalorií.

3. Posílení imunity

Přítomnost pektinu a dalších prebiotických vláken podporuje růst zdravých střevních bakterií, což je základ pro silný imunitní systém. Pravidelná a doporučená konzumace jablečného octa tedy může výrazně podpořit celkovou imunitu, což je v listopadovém pochmurném počasí obzvláště důležité.

4. Pro lesklé vlasy

Díky svým antiseptickým vlastnostem se jablečný ocet používá i jako přírodní kosmetický přípravek, který může zlepšit kvalitu vlasů a dodá jim tolik žádaný lesk. Maska z jablečného octa se doporučuje 1-2x týdně.

5. Podpora srdce a cév

Své místo má jablečný ocet i v prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Díky obsahu polyfenolů pomáhá udržovat zdravou hladinu cholesterolu v těle.

Jablečný ocet je opravdu univerzální přírodní přípravek, který může přinést řadu benefitů pro naše zdraví. Při jeho užívání však vždy dodržujte doporučenou míru a nezapomínejte, že i přírodní produkty mohou v některých případech interagovat s léky nebo způsobovat nežádoucí reakce. Proto je doporučeno poradit se se svým lékařem před začleněním jablečného octa do vašeho každodenního režimu. 

Lidé připravují zázvor špatně. Toto je správný způsob, jak z něj vytěžit maximum
Lidé připravují zázvor špatně. Toto je správný způsob, jak z něj vytěžit maximum

Tohle pikantní koření je naprostým základem indické, čínské, japonské ale i naší kuchyně. Používá se do sladkých i slaných pokrmů, a pokud zázvor připravíte správně, vyléčí všechny možné zdravotní problémy a neduhy. Naučíme vás, jak zázvor připravit tak, aby jeho léčivé účinky byly co nejsilnější.

Zdroje:

Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.