Máslo Ghí je považováno za elixír zdraví. Díky procesu výroby se jedná o máslo zbavené mléčné složky a jedná se o 100 % tuk. Díky tomu máslo Ghí má spoustu výhod oproti běžným tukům, které se používají na přípravu jídla v kuchyni.

Proč právě máslo Ghí

Na přípravu jídel existuje hned několik možných variant, na jakém tuku si jídlo tepelně zpracovat. Proč využít právě přepuštěné máslo Ghí?

Přepuštěné máslo Ghí obsahuje nasycené tuky. Tyto tuky byly dříve označovány za špatné a zdraví škodlivé, ale v dnešní době se už ví, že také nasycené tuky hrají důležitou roli v našem jídelníčku.

Všeobecně tuky jsou důležité pro hormonální zdraví a rovnováhu, ale podporují také nervovou soustavu a hrají klíčovou roli při vstřebávání určitých vitamínů.

Nyní vám představíme pár důvodů, proč zvolit právě přepuštěné máslo Ghí oproti olejům či jiným máslům.

• Je zbaveno mléčné složky

• Je vhodné pro lidi, kteří trpí laktózovou intolerancí

• Je odolné vůči vysokým teplotám

• Má vysoký kouřový bod

• Působí protizánětlivě

Zdravotní benefity másla Ghí

Nejen, že za použití másla Ghí, bude daný pokrm chutnější a navíc získáte jistotu, že se máslo nijak nepřipálí, také má spoustu výhod pro naše zdraví.

Obsahuje velké množství butyrátu.

Butyrát je mastná kyselina esenciální pro zdraví trávicího traktu. Tato kyselina slouží jako výživa pro kmeny bakterií ve střevech, a prospívá tak trávení.

Butyrát se tvoří také fermentací zeleniny a je důležitý pro zdravá střeva a správné trávení. Dále je také silným antioxidantem.

Máslo Ghí obsahuje nasycené tuky – nasycené mastné kyseliny, ale je také skvělým zdrojem vitamínů A, E, D, K a cholesterolu.

Zdroj:

https://www.brainmarket.cz/nase-novinky/poznejte-vyhody-ghi-prepusteneho-masla/