Dýně mají nízký obsah sacharidů a nízký glykemický index, vykazují tedy i nízkou glykemickou nálož.

Dýňové pyré je velmi jednoduché na přípravu a lze je použít jako výbornou přísadu do koláčů, lívanců, jako přílohu k těstovinám, prostě jak si budete přát.

Připravte si dýňové pyré

Suroviny

  • 1/2 dýně hokkaidó
  • 1–2 čajové lžičky vanilkového extraktu nebo ½ čajové lžičky vanilky
  • 30 g javorového sirupu
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1/4 čajové lžičky perníkového koření

Postup

Dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky a pečeme při 200 °C do měkka.

Po upečení necháme dýni vychladnout a rozmixujeme ji s ostatními přísadami na pyré. Pokud bude pyré příliš husté, přidáme trochu vody.

Pyré skladujeme v uzavřené sklenici v lednici, kde vydrží až týden

Zdroj:

magazín Kondice