Dýně mají nízký obsah sacharidů a nízký glykemický index, vykazují tedy i nízkou glykemickou nálož.
Dýňové pyré je velmi jednoduché na přípravu a lze je použít jako výbornou přísadu do koláčů, lívanců, jako přílohu k těstovinám, prostě jak si budete přát.
Připravte si dýňové pyré
Suroviny
- 1/2 dýně hokkaidó
- 1–2 čajové lžičky vanilkového extraktu nebo ½ čajové lžičky vanilky
- 30 g javorového sirupu
- 1 čajová lžička skořice
- 1/4 čajové lžičky perníkového koření
Postup
Dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky a pečeme při 200 °C do měkka.
Po upečení necháme dýni vychladnout a rozmixujeme ji s ostatními přísadami na pyré. Pokud bude pyré příliš husté, přidáme trochu vody.
Pyré skladujeme v uzavřené sklenici v lednici, kde vydrží až týden
Zdroj:
magazín Kondice