6 věcí, které po jídle nikdy nedělejte. Pekelně se vám to vymstí

Zdravý životní styl není pouze o pravidelném pohybu a konzumaci zdravého jídla. Je i o návycích, které máte. Jak spíte, jak moc se stresujete... Důležité je ovšem i to, co děláte bezprostředně po jídle. A tyto návyky mohou nepříjemně narušit vaší cestu za zdravým tělem.
Spánek
Pokud milujete dát si po jídle šlofíka, je na čase s tím skoncovat. Když po jídle spíte, trávicí šťávy produkované žaludkem stoupají vzhůru a způsobují pálení žáhy. Tím je ovlivněn celý proces trávení. Po jídle byste si neměli ani lehat.
Sprcha
Po jídle byste se nikdy neměli jít okamžitě sprchovat. Tělo potřebuje na trávení velké množství energie. Když se sprchujeme, krev se nahrne do kůže, aby regulovala tělesnou teplotu - to stojí spoustu energie, která tělu pak chybí právě ke trávení.

Účinná redukce hmotnosti zahrnuje nejenom správnou stravu a fyzickou aktivitu, ale také dostatečný přísun důležitých minerálů do těla. Některé minerály mohou hrát klíčovou roli při podpoře metabolismu, regulaci chuti k jídlu a optimalizaci energetického procesu. Zde je seznam pěti minerálů, které mohou pomoci při snižování hmotnosti a dosažení zdravé tělesné váhy:
Konzumace ovoce
Podle mnoha odborníků je čerstvé ovoce nejzdravější ze všech potravin. Když je však jíte hned po hlavním jídle, smísí se s konzumovanou potravou a omezí její vstřebávání. To může způsobit zažívací potíže a také změnit nutriční hodnotu jídla, které jste měli. Po jídle byste měli tedy počkat alespoň 30 minut, než si dáte ovoce.
Pití čaje nebo kávy
Mnozí z nás si bezprostředně po jídle rádi dopřejí kávu, nebo čaj, odborníci to ovšem nedoporučují. V kávě a v čajích jsou přítomny některé fenolové sloučeniny, které omezují vstřebávání železa. Proto by se měly konzumovat až po hodině po jídle.
Pití vody
Vodu byste měli pít nejpozději půl hodiny před jídlem, a nejdříve hodinu po jídle. Když pijete vodu hned po jídle, snižuje to vylučování enzymů a šťáv v žaludku - to může způsobit překyselení a nadýmání.
Kouření
Kouření po jídle je obzvláště škodlivé. Nikotin se spojuje s přebytečným kyselinami ve vašem žaludku, což zvyšuje riziko trávicích problémů a rakoviny. Také zde platí, že nejlepší je počkat půl hodiny až hodinu po jídle, než si zapálíte.
Zdroje: