Proč jíst hrušky

Proč jíst hrušky
Kdy jindy bychom si měli pochutnat na šťavnatých plodech hrušně než právě v říjnu? V tomto období jsou hrušky to pravé pro naše tělo. Poslední dobou zažívají velký boom také červené hrušky, které jsou známé svou typickou nasládlou chutí, ale strukturou připomínají spíše jablko. Ať už sáhnete po klasických zelených hruškách, nebo po červených, pojďte si přečíst, co zázračného se v těchto sladkých baculatých plodech ukrývá.

Vysoký podíl vlákniny

Hrušky nejsou ovocem, které je nadupané vitaminem C, i když v nich vitaminy také najdeme. Těsně pod slupkou se ukrývá vysoký podíl vitaminu B, takže je nejlepší konzumovat je neoloupané. Hrušky jsou ale doslova nadupané vlákninou, a to nejen tou rozpustnou, ale i nerozpustnou. Rozpustná pomáhá snižovat hladinu cholesterolu, nerozpustná má projímavé účinky, je tedy účinným pomocníkem při zácpě. Hrušky jsou díky vláknině ideálním ovocem při dietách. Díky vysokému podílu fruktózy nám pomůžou zahnat chutě na sladké a přitom zasytí na dlouhou dobu.

Pomocník při detoxikaci

Loading
ZAVŘÍT REKLAMU
Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.