Nejlepší bujón: Méně soli, více zeleniny

Nejlepší bujón: Méně soli, více zeleniny
Glutamát nefrčí, zato olivový olej a mořská sůl ano. Dokáže zeleninový bujón z obchodu nahradit ten pravý domácí? Když si pohlídáte, aby v něm bylo hodně zeleniny, tak ano.

Co to znamená bez přidaného glutamátu?

Glutamát sodný je v některých potravinách přirozeně přítomen. Do dalších se ve větším množství přidává jako přídatná látka, která podporuje masovou chuť. „I bujóny mohou být bez přidaného glutamátu, je to pozitivní posun,“ říká Pavel Suchánek, odborník na výživu.

Je lepší mořská, nebo kuchyňská sůl?

Loading
ZAVŘÍT REKLAMU
Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.