Víte ale o tom, že existuje několik důležitých věcí, které vám pomohou posílit imunitu, zlepšit svalovou regeneraci a namotivovat vás k dalšímu pohybu? Rozhodně byste na ně neměli po tréninku zapomínat!

1. Ochlazení těla

Často nás po tréninku tlačí čas a místo sprchy máme namířeno do šatny. To ale není nejlepší nápad, zvlášť pokud jsme posledních dvacet minut běhali na běžeckém páse a snažili se překonat náš poslední vytrvalostní výkon.

Ochlazení těla po cvičení je důležité proto, aby tepová frekvence plynule přešla do frekvence klidové a také abychom předešli případným závratím. Tím ale nemyslíme, že na sebe máte nalít studenou vodu, stačí se osprchovat tou vlažnější.

2. Nezapomínejte na protažení

Strečink je nedílnou součástí fitness a všech pohybových aktivit, přesto ho vynecháváme a ani nás nenapadne s ním ztrácet čas. To je ale špatně! Protahování je důležité.

Díky strečinku můžeme zlepšit držení těla i regeneraci a zvýšit celkovou pohyblivost. Navíc nám pomůže od psychického napětí a stresu, který je součástí našich životů.

3. Dostatečně pijte

Stává se to každému z nás. Do posilovny jdeme s plnou lahví vody, usrkáváme z ní každou chvilku, a když je konec, tak nám zbyde jen prázdná flaška, kterou odhodíme do koše, a tím pro nás pitný režim končí.

Příště než opustíte šatnu, lahev znovu naplňte vodou a mějte ji po ruce. Předejdete tím dehydrataci a po zbytek dne vám bude připomínat, že je čas doplnit tekutiny.

4. Doplňte energii

Po tréninku si dopřejte kvalitní jídlo bohaté na živiny, nejlépe v podobě sacharidů a bílkovin. Ty vám pomohou k lepší regeneraci svalů a dodají potřebnou energii pro další aktivity, které vás během dne čekají.

Vhodnou volbou je jogurt s ovocem, celozrnný chléb s kvalitní šunkou či lehce stravitelný kousek drůbežího masa se zeleninou.

5. Připravte si věci na další trénink

Až příště přijdete domů, připravte si tašku a zabalte si vše, co k příštímu tréninku budete potřebovat – čisté oblečení, boty, ručník, lahev.

Ušetříte tím čas, nebudete v šatně nadávat, že jste si doma zapomněli tričko, a je to i skvělý způsob, jak se namotivovat k dalšímu tréninku.