I když se dnes nenabízí možnost jít si zacvičit do vaší oblíbené posilovny, věříme, že budete chtít vyzkoušet alternativní způsoby, jak zůstat i nadále fit, ať už v pohodlí vašeho domova, nebo venku:

1. Pusťte do svého běžného života pohyb

Trénink nemusí být jen v posilovně nebo na běžeckém pásu, zvláště když přichází jaro a krásné počasí vybízí k tomu jít na čerstvý vzduch. Využijte každodenních činností jako skvělou příležitost, jak být aktivnější, kdykoli je to možné. Na procházce se psem zvyšte tempo, z lehké chůze přejděte na svižnou a přidejte na vzdálenosti. Pokud máte děti, vymyslete venkovní zábavnou hru, do které zapojíte všechny členy rodiny. Výtah vyměňte jednoduše za schody a místo auta nasedněte na kolo. I u sledování televize můžete být aktivní, postačí vám, když gauč vyměníte za gymnastický míč.

2. Cvičte s online portálem v pohodlí svého domova

V dnešní době se nabízí nespočet možností, jak se udržovat fit i v situaci, kdy jsou fitness centra a posilovny zavřené. Vyzkoušejte online cvičení a vyberte si aktivitu podle vašich preferencí. V online nabídce si každý přijde na své, ať už jste milovníci posilování, kardia, tance, anebo meditace. Navíc si můžete zacvičit, kdykoli budete mít chuť, a nemusíte spoléhat na otevírací dobu. Ušetříte nejen čas, ale také peníze.

3. Vytvořte si domácí posilovnu

Možná si myslíte, že mít domácí posilovnu je příliš nákladné, ale my vás vyvedeme z omylu. Opravdu nepotřebujete žádné drahé vybavení, na které jste zvyklí z posiloven. Postačí vám, když si pořídíte jen pár pomůcek, které vám cvičení zpříjemní a do nudného stereotypu vnesou trochu zábavy. Pro začátek vám bude stačit – podložka na jógu, základní sada činek, švihadlo a gymnastický míč. S těmito položkami budete mít perfektní sestavu pro domácí posilovnu, a navíc vám tyto věci nezaberou skoro žádné místo.

4. Prozkoumejte své okolí a objevte zajímavá místa

Pohyb na čerstvém vzduchu není přínosný jen pro fyzickou aktivitu, ale také pro duševní pohodu. Vyjděte ven a vydejte se do přírody. Uvidíte, že objevíte nové stezky, lesní cesty nebo rybníky, o kterých jste ještě minulý rok neměli ani ponětí. Venkovní aktivity mají nespočet výhod a jsou skvělou volbou pro všechny, kteří mají rádi nové věci. A pokud jste raději, když máte stanovený pevný cíl cesty, vyzkoušejte Geocaching, který vás zaručeně zavede na místa, která jsou něčím ojedinělá.