Zeleninové kari

Zeleninové kari s květákem a brambory.
Připravte si zeleninové kari z brambor a květáku. Servírujte s rýží basmati. Obohaťte jídlo špenátem: omytý a osušený jej přidejte do jídla 10 minut před dovařením. Pokrm se výborně hodí pro lehký letní oběd do práce či na večeři.
Vyzkoušejte si členství videoportálu
Kondice na 14 dní zdarma!
Získejte přístup k odborným článkům a cvičebním lekcím, které zvládnete v bezpečí domova.

Ingredience:

6–8 letních brambor
1 menší květák
1 cibule
2 lžíce ghí
½ lžičky hořčičného semínka (nemusí být)
½ lžičky kurkumy
2 lžičky koriandrových semínek
1 lžička soli
250 ml kokosového mléka
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
2 lžíce citronové šťávy
čerstvý koriandr a sezam na ozdobu

Postup:

Brambory nakrájejte i se slupkou na větší kostky. Květák rozeberte na růžičky. Cibuli nakrájejte na půlměsíce.

V hrnci s těžkým dnem rozehřejte ghí, přidejte cibuli a hořčičné semínko a 3–5 minut opékejte. Přidejte kurkumu a podrcené koriandrové semínko a nechte půl minuty rozvonět. Přidejte brambory, květák, osolte a zalijte kokosovým mlékem a 250 ml vody. Zakryjte pokličkou a vařte na středním plameni 5–7 minut.

Přidejte nastrouhaný muškátový oříšek a ještě 15 minut vařte. Na závěr dochuťte šťávou z citronu a ozdobte koriandrovými lístky a sezamem.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.