Zeleninové kari

Zeleninové kari s květákem a brambory.
Zdroj: Vladan Krumpl
Připravte si zeleninové kari z brambor a květáku. Servírujte s rýží basmati. Obohaťte jídlo špenátem: omytý a osušený jej přidejte do jídla 10 minut před dovařením. Pokrm se výborně hodí pro lehký letní oběd do práce či na večeři.

Ingredience:

6–8 letních brambor
1 menší květák
1 cibule
2 lžíce ghí
½ lžičky hořčičného semínka (nemusí být)
½ lžičky kurkumy
2 lžičky koriandrových semínek
1 lžička soli
250 ml kokosového mléka
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
2 lžíce citronové šťávy
čerstvý koriandr a sezam na ozdobu

Postup:

Brambory nakrájejte i se slupkou na větší kostky. Květák rozeberte na růžičky. Cibuli nakrájejte na půlměsíce.

V hrnci s těžkým dnem rozehřejte ghí, přidejte cibuli a hořčičné semínko a 3–5 minut opékejte. Přidejte kurkumu a podrcené koriandrové semínko a nechte půl minuty rozvonět. Přidejte brambory, květák, osolte a zalijte kokosovým mlékem a 250 ml vody. Zakryjte pokličkou a vařte na středním plameni 5–7 minut.

Přidejte nastrouhaný muškátový oříšek a ještě 15 minut vařte. Na závěr dochuťte šťávou z citronu a ozdobte koriandrovými lístky a sezamem.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.