Ingredience:

Na korpus:

200g celozrnných grahamových sušenek
100g kokosového oleje

Na tvarohovou náplň:

500g tvarohu
1 banán, rozmělněný
4 vejce
300g bílého jogurtu
2 polévkové lžíce hladké mouky
2 polévkové lžíce rýžové mouky
4 polévkové lžíce medu/javorový sirup na doslazení těsta dle chuti
1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
čerstvé ovoce na dozdobení

Postup:

Nejprve si připravte korpus. Sušenky nadrťte a smíchejte s kokosovým olejem. Poté napěchujte do dortové formy o průměru 24cm.

Tvaroh vyklopte do mísy, k němu přidejte a pečlivě rozmíchaný najemno rozmělněný banán. Vejce rozšlehejte, smíchejte s jogurtem a přidejte k tvarohu. Dále pak přimíchejte obě mouky, prášek do pečiva a 4 lžíce tekutého medu. Hotové těsto nechte chvíli odstát a mezitím předehřejte troubu na 180 stupňů.

Vlijte těsto na sušenkový korpus a nechte 15 minut péct. Poté teplotu snižte o zhruba 30 stupňů a pečte dalších 15 až 20 minut.

Hotový koláč nechte vychladnout a dozdobte čerstvým ovocem. Podávejte studený, ideálně vychlazený z lednice.