Ingredience na cca 5 burgerů:

500g červených scezených fazolí
1 vejce
200g červené papriky, nakrájené nadrobno
1 malá červená cibule
2 stroužky česneku
1 čajová lžička římského kmínu
10g kukuřičné strouhanky
sůl a pepř na dochucení

Příprava:

Do mixéru dejte scezené fazole a párkrát mixér spusťte, aby se jemně rozemlely. Poté přidejte vejce, papriky a cibuli a umixujte na hladkou pastu. Směs přemíštěte do mísy, přidejte česnek, koření a strouhanku. Pečlivě vše, nejlépe rukama, uhněťte. Vytvořte placky a ugrilujte na venkovním grilu z obou stran, cca 4 minuty z každé strany.

Podávejte s klasickými žemlemi, avokádem, salátem, okurkou. Burgery můžete osvěžit třeba přidáním výhonků mungo nebo řeřichy.

Náš tip: Pokud je někdo z pozvaných vegan, jako pojivo použijte lněné semínko. Rozmixujte 2 polévkové lžíce semínka ve 3 lžících vody a spojte s fazolovou směsí stejně jako vejce.