Veganské pusinky

Sněhové pusinky si můžete připravit i ve veganské verzi. Stačí nahradit vaječné bílky nálevem z luštěnin, tzv. aquafabou.
Máte rádi sněhové pusinky? Víte, že vůbec nemusí být z vaječných bílků? Dokonalou náhradou je nálev z luštěnin, takzvaná aquafaba. Pokud by vám recept zachutnal, tak vězte, že základní surovinu můžete použít i k výrobě oblíbeného dortu Pavlova.

PRO 4 OSOBY:

125 ml cizrnového nálevu
150 g práškového cukru
70 g třtinového cukru
1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu (volitelné)
1 lžíce xantanové gumy

POSTUP:

Předehřejeme troubu na 100 °C.  Do mísy si připravíme nálev z cizrny. Začneme mixovat. Přidáváme na otáčkách a do mísy sypeme postupně třtinový, moučkový cukr a  xantanovou gumu. Šleháme aspoň 15 minut, dokud se nevytvoří nadýchaný sníh. Pokud chceme mít pusinky ochucené, můžeme přidat vanilkový extrakt a důkladně zamixujeme. Naplníme cukrářský sáček a pusinky tvarujeme na pekáč vyložený pečicím papírem a tvarujeme pusinky. Ty sušte v troubě při teplotě 100°C, dokud není pečivo hotové, tedy asi devadesát minut. To poznáte tak, že jdou lehce odlepit od papíru. Naopak si musíme dávat pozor na to, abychom pusinky nepřipálili. Jednoduše řečeno, v poslední fázi pečení je potřeba nevzdalovat se od trouby a pusinky si dobře pohlídat. Jedině tak se dočkáte jedinečné chuti.

Náš tip:

Pokud chcete tuto sladkost připravit například pro návštěvu, můžete pusinky po upečení ozvláštnit třeba zdobením z rozpuštěné vysokoprocentní čokolády a navrch ještě „pocukrovat“ lyofilizovanými malinami.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.