Tvarohová buchta na plech s ovocem

Pokud máte v mrazáku loňské zásoby ovoce, určitě vás potěší snadný a zdravý recept na ovocnou bublaninu.
Pokud máte v mrazáku loňské zásoby ovoce, které čeká na svou šanci, určitě vás potěší snadný a zdravý recept na ovocnou buchtu na plech. Tvaroh a jogurt dodají na vláčnosti a ovesné vločky pomleté na mouku se postarají o nízký obsah kalorií. A křupavá drobenka z ovesných vloček? Báječný finiš.  
Vyzkoušejte si členství videoportálu
Kondice na 14 dní zdarma!
Získejte přístup k odborným článkům a cvičebním lekcím, které zvládnete v bezpečí domova.

Ingredience:

70g ovesných vloček, namixovaných na mouku
70g špaldové mouky
1 lžička BIO kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
2 vejce
150g bílého jogurtu
3 polévkové lžíce medu
150g tvarohu
200g mraženého ovoce (maliny, jahody, borůvky, meruňky, švestky…)

Na drobenku:

50g másla
50g špaldové mouky
20g jemně mletých ovesných vloček
50 g třtinového cukru

Postup:

Ovesné vločky smícháme ve velké míse se špaldovou moukou a práškem do pečiva. Následně oddělíme u vajec bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky přidáme k mouce, dále pak jogurt a med. Promícháme, nebo necháme zpracovat robotem a následně opatrně ručně stěrkou vmícháme bílkový sníh.

V jiné misce smícháme tvaroh s mraženým ovocem. Pokud víme, že je ovoce kyselejší, nebojíme se rovnou dosladit lžící nebo dvěma medu. Pro zdravější verzi použijte stevii.

Suroviny na drobenku smíchejte v misce, pokud by se vám zdála příliš sypká, přidejte máslo. Hustě koláč posypte.

Vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, na něj navrstvíme tvarohovou náplň a navrch drobenku. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů zhruba 30 minut.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.