Ingredience pro 4 porce:

1 ledový salát
1 větší konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
300 g cherry rajčátek
1 salátová okurka
2 natvrdo uvařená vajíčka
kopr na ozdobu
olivový olej
2 lžíce citronové šťávy
hrst nasekané bazalky

Postup:

Zeleninu nejdřív důkladně omyjte. Salát natrhejte, rajčátka rozpulte a okurku nakrájejte na kolečka. Vejce rozkrájejte na osminy a přihoďte je k zelenině. Tu pak rozdělte do čtyř misek.

Připravte si zálivku. Smíchejte 2 lžíce citronové šťávy a 3 lžíce olovového oleje, opepřete, osolte a přidejte bazalku.

Tuňáka vyndejte z konzervy, osolte a opepřete a zprudka ho na několika kapkách olivového oleje osmahněte na pánvičce. Oleje nesmí být moc, aby tuňák nebyl zbytečně mastný. Nasypte ho navrch misek a přelijte zálivkou. Ozdobte kouskem kopru.