Tuňákový salát s vajíčky

Tuňákový salát s vejci a rajčaty poslouží jako příloha k masu nebo samostatně jako lehká večeře. Navíc se v něm skrývá spousta vitaminů, prospěšných mastných kyselin a bílkovin.
Lehký salát můžete podávat třeba jako zdravou přílohu ke grilovanému masu nebo rybě. Skvěle zasytí a zároveň vám po něm neztěžkne žaludek. Navíc se v něm skrývá spousta vitaminů, prospěšných mastných kyselin a bílkovin.  

Ingredience pro 4 porce:

1 ledový salát
1 větší konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
300 g cherry rajčátek
1 salátová okurka
2 natvrdo uvařená vajíčka
kopr na ozdobu
olivový olej
2 lžíce citronové šťávy
hrst nasekané bazalky

Postup:

Zeleninu nejdřív důkladně omyjte. Salát natrhejte, rajčátka rozpulte a okurku nakrájejte na kolečka. Vejce rozkrájejte na osminy a přihoďte je k zelenině. Tu pak rozdělte do čtyř misek.

Připravte si zálivku. Smíchejte 2 lžíce citronové šťávy a 3 lžíce olovového oleje, opepřete, osolte a přidejte bazalku.

Tuňáka vyndejte z konzervy, osolte a opepřete a zprudka ho na několika kapkách olivového oleje osmahněte na pánvičce. Oleje nesmí být moc, aby tuňák nebyl zbytečně mastný. Nasypte ho navrch misek a přelijte zálivkou. Ozdobte kouskem kopru.

Aktivujte si
14 dní zdarma
Stovky hodin cvičebních videí a meditací na jednom místě.
Přístup ke speciálům Kondice. Žádné závazky.
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.