Treska v rajčatové omáčce

Treska s rajčatovou omáčkou se skvěle hodí jako zdravý letní recept.
Lehké, přesto ale teplé jídlo, ke kterému se jako příloha hodí třeba grilovaná zelenina nebo brambory grenaile. Dali byste si?
Vyzkoušejte si členství videoportálu
Kondice na 14 dní zdarma!
Získejte přístup k odborným článkům a cvičebním lekcím, které zvládnete v bezpečí domova.

Ingredience:

2 lžíce olivového oleje
1 střední cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, utřené
1 bobkový list
500g konzervovaných rajčat, loupaných, pokrájených
1 lžička sušeného tymiánu
1 větvička tymiánu čerstvého
1 lžíce kvalitní sójové omáčky
2 lžíce šťávy z biocitronu
4 filety z tresky
1 lžíce másla
hrst černých oliv
sůl a pepř
plátky citronu na servírování

Postup:

V hlubší pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli dohněda. Poté přidejte česnek a bobkový list, zalijte rajčaty, přidejte tymián, sójovou omáčku a citronovou šťávu. Osolte, opepřete a nechte asi 15 minut provařit.

Ihned poté si v jiné čisté pánvi rozehřejte olej, přidejte plátek másla, osolte tresku z obou stran a opékejte ji nejprve kůží dolů (cca 4-5 minut), poté jí obraťte a o polovinu kratší dobu opékejte z druhé strany.

Do rajčatové omáčky přidejte olivy a přendejte rybu. Společně prohřejte a poté podávejte. Pokud nemáte přílohu, zvolte čerstvé pečivo.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.