Špagety s domácím bazalkovým pestem

Domácí bazalkové pesto působí díky bazalkovým listům příznivě na zažívání a krevní oběh. iniové oříšky zase mají množství vitamínů skupiny B a zinek.
Ochutnejte pravou Itálii! Základem pro výrobu pesta jsou bazalkové listy, které působí příznivě na zažívání a krevní oběh. Piniové oříšky zase mají množství vitamínů skupiny B a zinek. Chutnají po mandlích a používají se do salátů, nádivek nebo omáček.  

Ingredience pro 4 porce:

2 hrsti čerstvých bazalkových listů
1 stroužek česneku
4 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce piniových semínek
2 lžíce strouhaného parmazánu
sůl
250 g špaget

Postup:

Pesto je nejlepší připravovat v menší kameninové misce pomocí dřevěné nebo kameninové paličky. Použít ale můžete i mixér, i když pak pesto nebude tak aromatické.

Bazalkové listy rozmačkejte paličkou nebo rozmixujte. Pak přidejte piniová semínka, parmazán a olivový olej – paličkou nebo mixérem je spojte v jednolitou hmotu. Dochuťte propasírovaným stroužkem česneku a mořskou solí.

Špagety uvařte v osolené vodě. Sceďte je a do ještě teplých těstovin rozmíchejte pesto. Na talíři špagety ozdobte bazalkovými listy a posypte parmazánem.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.