Těstovinový zelený salát

Těstovinový salát se zeleninou je skvělou volbou pro letní zdravý recept.
Zdroj: Liliya Kandrashevich / Shutterstock
Salátů na bázi špenátu, rukoly nebo polníčku si užíváme celé léto habaděj. Ale co takhle zkusit něco jiného a udělat si po delší době salát těstovinový? I ten může být plný super zdravých ingrediencí!

Ingredience:

400 g těstovin, uvařených
1 lžíce panenského olivového oleje
1 avokádo, rozpůlené, nakrájené na půlměsíčky
1 okurka, nakrájená na kolečka
hrnek vařeného hrášku
hrst baby špenátu

Na zálivku:

5 polévkových lžic zakysané smetany
2 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku, utřený
150 g strouhaného parmazánu
černý pepř
sůl

Postup:

Těstoviny uvařte podle návodu se lžící olivového oleje, slijte a nechte vychladnout. Mezitím si nakrájejte zelenou zeleninu, avokádo a okurku.

V jiné nádobě smíchejte smetanu, citronovou šťávu, utřený česnek, parmazán, osolte a opepřete. Připravenou „zálivku“ smíchejte s těstovinami a zeleninou.

Podávejte s měsíčky citronu na dochucení!

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.