Tatarák z lososa podle Hanky Michopulu: S okurkou a jogurtem

Zdravější verzí klasického tataráku je tatarák z lososa. Vyzkoušejte recept podle Hanky Michopulu, který je navíc ozvláštněn okurkou a jogurtem.
Připravte si zdravější variaci na klasický tatarák. Pokud čekáte návštěvu, s tímto receptem na ni určitě uděláte dobrý dojem.  

Ingredience:


200g syrového lososa bez kůže
100g salátové okurky
sůl, čerstvě mletý pepř
lžička sekané pažitky
lžíce citrónové nebo limetové šťávy
150ml jogurtu
5-6 listů římského salátu

Postup:

Okurku omyjte, neloupejte  a pomocí obrácené lžičky vydlabejte pecky z jejího středu. Nakrájejte na velmi malé kostičky (cca 5mm). Lososa nakrájejte na stejně velké kostičky. Smíchejte s okurkou.

Jogurt ochuťte špetkou soli, čerstvě mletým pepřem a citrónovou šťávou. Promíchejte se salátem nakrájeným na širší pruhy.

Lososa s okurkou naklaďte do středu talíře. Obložte salátem a podávejte s grissini (slané tyčky) nebo s toasty.

Tip na jednoduché obměny receptu: Místo pažitky použijte mátu nebo kopr, místo okurky avokádo a na vylepšení třeba jemně strouhanou limetovou kůru nebo nadrobno sekanou šalotku. To všechno je dovoleno.

Aktivujte si
14 dní zdarma
Stovky hodin cvičebních videí a meditací na jednom místě.
Přístup ke speciálům Kondice. Žádné závazky.
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.