Tatarák z lososa podle Hanky Michopulu: S okurkou a jogurtem

Zdravější verzí klasického tataráku je tatarák z lososa. Vyzkoušejte recept podle Hanky Michopulu, který je navíc ozvláštněn okurkou a jogurtem.
Připravte si zdravější variaci na klasický tatarák. Pokud čekáte návštěvu, s tímto receptem na ni určitě uděláte dobrý dojem.  

Ingredience:


200g syrového lososa bez kůže
100g salátové okurky
sůl, čerstvě mletý pepř
lžička sekané pažitky
lžíce citrónové nebo limetové šťávy
150ml jogurtu
5-6 listů římského salátu

Postup:

Okurku omyjte, neloupejte  a pomocí obrácené lžičky vydlabejte pecky z jejího středu. Nakrájejte na velmi malé kostičky (cca 5mm). Lososa nakrájejte na stejně velké kostičky. Smíchejte s okurkou.

Jogurt ochuťte špetkou soli, čerstvě mletým pepřem a citrónovou šťávou. Promíchejte se salátem nakrájeným na širší pruhy.

Lososa s okurkou naklaďte do středu talíře. Obložte salátem a podávejte s grissini (slané tyčky) nebo s toasty.

Tip na jednoduché obměny receptu: Místo pažitky použijte mátu nebo kopr, místo okurky avokádo a na vylepšení třeba jemně strouhanou limetovou kůru nebo nadrobno sekanou šalotku. To všechno je dovoleno.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.