Špagety s pestem z medvědího česneku a brokolice

Na špagetách s pestem z medvědího česneku si pochutná celá rodina.
Zdroj: Liliya Kandrashevich / Shutterstock
Těstoviny jsou skvělou alternativou, pokud se vám nechce nic složitého vymýšlet a nemáte příliš času. K jaru se vyloženě hodí lehké špagety se zeleným pestem, zeleninou a sýrem! Pochutná si na nich bezpochyby celá rodina.

Ingredience:

Na pesto:

450g špaget
150g medvědího česneku
200g brokolice, vařené
sůl
50g piniových ořechů
50g parmezánu
150ml panenského olivového oleje

Zelenina:

50g másla
1 šalotka
200g mraženého hrášku
200g brokolice, vařené
1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno
sůl
200g sýru feta

Příprava:

Listy medvědího česneku omyjeme a vložíme společně s brokolicí, solí, ořechy, parmezánem a olejem do mixéru. Mixujeme dohladka, případně dosolíme či přidáme olivový olej.

Do hrnce dáme vodu, osolíme a těstoviny uvaříme podle návodu. Poté slijeme a trochu vody z těstovin si dáme stranou.

V rendlíku si rozehřejeme máslo a necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou šalotku. Poté přidáme hrášek a necháme ho rozmrazit, dokud není hotový na skus. Vložíme pokrájenou brokolici na plátky a nasekaný česnek, lehce osolíme.

Připravíme si velkou hlubokou pánev wok. Vložíme do ní těstoviny, pesto, zeleninu na másle, přidáme naběračku vody z těstovin a dohromady prohřejeme.

Servírujeme na talíře s natrhaným sýrem feta.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.