Ingredience:

300 g rýže basmati natural
sůl
½ lžičky kurkumy
4 lžíce ghí
½ lžičky drcených koriandrových semínek
3 hrsti kešu
2–3 mrkve
3 řapíky celeru
čerstvě mletý pepř
strouhaný kokos na posypání

Postup:

Rýži propláchněte a dejte vařit do dvojnásobného množství vody se špetkou soli a kurkumou.

Na pánvi rozehřejte ghí, přidejte drcená koriandrová semínka a nechte rozvonět. Vsypte kešu a 2 minuty pražte, vyndejte z pánve stranou. Přidejte vařenou rýži a dalších 5 minut za občasného míchání opékejte.

Vsypte mrkev nastrouhanou nahrubo, řapíkatý celer nakrájený na půlměsíce. Osolte, opepřete, přiklopte pokličkou a ještě chvíli prohřejte.

Na vedlejší pánvi nasucho opražte strouhaný kokos. Jídlo jím na talíři posypte, ozdobte také natí z celeru.