Ingredience:
300 g rýže basmati natural
sůl
½ lžičky kurkumy
4 lžíce ghí
½ lžičky drcených koriandrových semínek
3 hrsti kešu
2–3 mrkve
3 řapíky celeru
čerstvě mletý pepř
strouhaný kokos na posypání
Postup:
Rýži propláchněte a dejte vařit do dvojnásobného množství vody se špetkou soli a kurkumou.
Na pánvi rozehřejte ghí, přidejte drcená koriandrová semínka a nechte rozvonět. Vsypte kešu a 2 minuty pražte, vyndejte z pánve stranou. Přidejte vařenou rýži a dalších 5 minut za občasného míchání opékejte.
Vsypte mrkev nastrouhanou nahrubo, řapíkatý celer nakrájený na půlměsíce. Osolte, opepřete, přiklopte pokličkou a ještě chvíli prohřejte.
Na vedlejší pánvi nasucho opražte strouhaný kokos. Jídlo jím na talíři posypte, ozdobte také natí z celeru.