Smažená hlíva se zeleninovým pyré

Hlíva ústřičná a glukamy v ní obsažené mají pozitivní vliv na lidskou imunitu.
Zdroj: Vladan Krumpl
Hlíva ústričná je nejen velmi chutná, ale zároveň má spoustu pozitivních účinkú na lidský organismus. Glukany v ní obsažené zlepšují peristaltiku střev, snižují hladinu cholesterolu a posilují imunitu.

PRO 4 OSOBY:

2 lžíce ghí (či oleje)
2 lžičky kmínu
3 cibule
1 lžička soli
600 g hlívy

Na zeleninové pyré:

250 g brambor
250 g zeleniny dle sezony (cuketa, patizon, mrkev, dýně, květák, celer, petržel)
1 lžička soli
1 lžička kmínu
1 lžíce ghí (nebo olivového oleje)
hrst čerstvé petržele (nebo libečku)
1–2 stroužky česneku
umeocet

POSTUP:


Na ghí nechte rozvonět kmín. Vsypte cibuli pokrájenou na mesíčky a osolte. Jakmile cibule zezlátne, přidejte na nudličky pokrájenou hlívu a za občasného míchání asi 10–15 minut smažte.

Zeleninové pyré:

Brambory oloupejte, zeleninu očisěete a pokrájejte na vetší kousky. Vařte společně ve vodě se solí a kmínem do změknutí. Slijte vodu, přidejte ghí a rozšťouchejte. Pokud chcete mít pyré řidší, přidejte trochu horké vody nebo jí tolik nevylévejte při slévání. Nakonec vmíchejte nasekanou zelenou nať petržele a dva rozetřené stroužky česneku. Pokud potřebujete dosolit, použijte umeocet.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.