Šípková marmeláda

Šípková marmeláda se skvěle hodí třeba na cukroví
Šípková marmeláda je velmi zdravá, také se skvěle hodí třeba na slepování vánočního lineckého cukroví!
Vyzkoušejte si členství videoportálu
Kondice na 14 dní zdarma!
Získejte přístup k odborným článkům a cvičebním lekcím, které zvládnete v bezpečí domova.

Ingredience

1 kg šípků, zbavených stopek a bubáků, přepůlených

1 kg krupicového cukru (nebo podle chuti)

 

Postup

Šípky přemístěte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly zcela ponořené. Přiveďte k varu a vařte zhruba 30 minut nebo tak dlouho, dokud nezměknou. Poté si připravte velkou mísu a cedník s malými oky a propasírujte najemno. Pasírujte raději vícekrát, ideálně dvakrát, abyste se zbavili všech peciček a chloupků.

Propasírované šípky zvažte a na kilo šípků dejte kilo cukru. Vraťte zpět na plotnu a vařte šípky s cukrem do konzistence požadované hustoty. Plňte do sklenic, zavíčkujte a dnem vzhůru nechte vychladnout.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.