Salát s tuňákem a bílými fazolemi

Tuňákový salát lze doplnit čímkoliv. Zkuste bílé fazole či červenou čočku.
Zdroj: Vladan Krumpl
Oblíbený tuňákový salát může mít různé podoby a obměny. Zkuste jiné druhy fazolí či červenou čočku (ta je uvařená do 15 minut). Přidejte nakrájená rajčata a avokádo. Místo červené cibule použijte jarní cibulku. Do zálivky přidejte provensálské bylinky, ať už čerstvé, nebo sušené.

Ingredience:

200 g bílých fazolí (nebo 400 g vařených v plechovce)
3 cm řasy kombu nebo 2 bobkové listy
1 hlávka salátu
1 červená cibule
2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě (okapaného)
nať petržele

Na dresink:
šťáva z 1 citronu
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
sůl

Postup:

Máte-li fazole v plechovce, slijte je a přejděte rovnou ke druhému kroku. Suché fazole nechte 12 hodin máčet. Slijte je a dejte vařit do čisté vody s 3 cm řasy kombu nebo bobkovým listem (omezíte tak nadýmání). Vařte asi 45–70 minut, dokud fazole nezměknou.

Salát omyjte, osušte a natrhejte na kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké půlměsíce.

Ingredience na dresink dejte do malé zavařovací skleničky, zavíčkujte a pořádně protřepejte.

V míse promíchejte salát, cibuli, nasekanou petrželovou nať a vařené fazole. Navrch poklaďte scezeného tuňáka a přelijte dresinkem.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.