Pro 4 osoby:

1 hlávka ledového salátu, pokrájená
4 filety z lososa
1 lžička uzené papriky
1 lžička sušeného česneku
sůl, pepř
okurka, mrkev, rajčata, polníček (nebo cokoliv, co máte rádi a máte v lednici)
citron nebo pomeranč, nakrájené na měsíčky
2 vejce, natvrdo uvařená, nakrájená na 4 kousky
1 avokádo, nakrájené


Na dresink:

1 avokádo, oloupané, zbavené pecky
3 stroužky česneku, oloupané
vymačkaná šťáva z jednoho citronu
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžička černého pepře, drceného
1 lžíce jablečného octa
1/4 hrnku olivového oleje
sůl

Příprava:

Předehřejte troubu na 200 stupňů a vyložte pečicí plech pečicím papírem. Na papír položte filety z lososa a posypte je uzenou paprikou, česnekem a trochou soli. Poté vložte do rozehřáté trouby a pečte 15 až 20 minut (záleží na velikosti filetů).

Zatímco se ryba peče, nakrájejte si salát a připravte jej do velké mísy. Pokrájejte si i zeleninu, kterou do salátu chcete použít na malé kousky.

Do mixéru vložte všechny přísady na dresink a nechte zpracovat. Ochutnejte a případně dosolte. Polovinu hotového dresingu zamíchejte k nakrájenému salátu a zbytek odložte stranou.

Když je losos hotový, rozdělte salát do 4 misek, přidejte po malé hrstce od každého druhu zeleniny a navrch položte upečený filet. Buďto jej nechte vcelku, nebo vidličkou natrhejte na kousky. Na kraj misky dejte 2 kousky natvrdo vařeného vejce. Zbylý dresing dejte samostatně do větší misky a nabídněte jako pomazánku k pečivu, nebo rodině na dochucení pokrmu.