Recept: Proteinová roláda s kokosem

1925119130
Tento dezert si vychutná každý milovník sladkého. Roláda je plná bílkovin a skládá se pouze z kvalitních potravin, takže si ji může vychutnat kdokoli. Nemusíte se bát a považovat proteinovou roládu za „cheat meal“. Můžete si ji (v rozumném množství) vychutnat k odpolední kávě nebo si ji dopřát jako svačinu mezi hlavními chody.

Ingredience (12 až 15 kousků po rozkrájení rolády):

  • 4 vejce
  • 30 g ovesné mouky
  • odměrka čokoládového proteinu
  • 15 g kokosu
  • 20 g kakaa

 

Na náplň:

  • •        balení odtučněného tvarohu
  • •        15 g kokosu
  • •        2 lžíce medu (lze využít i jiné sladidlo – flavdrops, stévie)
  • •        1 lžíce proteinu

 

Postup:

Nejprve se pusťte do těsta. Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Oddělte žloutky od bílků a bílky vyšlehejte do sněhu. Žloutky smíchejte s moukou a proteinem a opatrně vmíchejte do vyšlehaných bílků. Na závěr vmíchejte ještě 15 gramů kokosu. Celé těsto rozprostřete na pečicí papír na plech a dejte péct na 8 až 15 minut.

Těsto hlídejte a po upečení vyndejte a opatrně (ještě s pečicím papírem) zabalte do podoby rolády. Poté si smíchejte tvaroh s medem, proteinem a kokosem a touto směsí roládu potřete a opět zabalte, tentokrát už bez pečicího papíru.

Pokud byste nechali těsto nejprve vychladnout bez srolování, nejspíše by se vám poté přetrhalo.

Celou roládu můžete ještě pomazat zbylou tvarohovou náplní.

ZAVŘÍT REKLAMU
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.