Recept: Plněné batáty kuřecí směsí

649617979
Plněnou batátu kuřecím masem v pikantní omáčce a se zeleninou si můžete připravit k obědu nebo k večeři. Batáty jsou skvělým zdrojem komplexních sacharidů. Mnozí udávají, že jsou dokonce výživnější než obyčejné brambory. Chutí brambory sice připomínají, ale jsou sladší, proto se jim také přezdívá sladké brambory. Jsou oblíbené především mezi sportovci a lidmi, kteří dbají na zdravý životní styl.

Ingredience:

  • 1 velký batát
  • 100 g kuřecích prsou
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 kousek chilli papričky
  • ½ cibule
  • 1 lžička medu
  • zelené fazole celé
  • 50 g červených fazolí v přírodním nálevu

 

Postup:

Nejprve si na olivovém oleji osmažte kuřecí maso nakrájené na malé kousky. Po usmažení maso sundejte z pánve, přidejte najemno nakrájenou cibulku společně s nakrájenou chilli papričkou. Následně na pánev vylijte lžičku medu, směs osolte, podlijte a slijte do menší misky k masu.

Předehřejte si troubu na 200 stupňů, rozkrojte a dejte na 20–25 minut péct. Jakmile batát změkne, naplňte ho směsí a vraťte do trouby. Do směsi přidejte také 50 gramů červených fazolí. Pečte tak dlouho, dokud nebude batát měkký. Mezitím si na páře připravte zelené fazolky nebo jakoukoli jinou zeleninu.

 

ZAVŘÍT REKLAMU
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.