Recept: Pečené kuře s bylinkami a bramborami z fritézy

1038166762
Pečené kuře patří k Velikonocům, většina lidí připravuje velikonoční nádivku s kuřetem a bramborovou kaší právě na sváteční pondělí. Ale protože se věnujeme zdravému životnímu stylu a nádivka plná obyčejných rohlíků a mléka není úplně fit, představíme vám recept na pečené kuře s bylinkami, ke kterému jsme jako přílohu zvolili brambory z fritézy.

Ingredience:

  • kuře
  • olivový olej
  • máta, bazalka a další libovolné bylinky
  • cibule, mrkev a petržel
  • sůl, pepř
  • kefír
  • brambory

 

Postup:

Na pečené kuře:

Než se pustíte do přípravy přílohy, připravte si maso.

Kuře si očistěte, osolte, opepřete a posypejte najemno nasekanými bylinkami. Potřete také trochou olivového oleje a dejte na plech s trochou vody a nakrájenou zeleninou (cibule, mrkev a petržel). Nezapomeňte pravidelně podlévat a v posledních 20 minutách pečení můžete zapnout troubu na režim grilu a vytvořit tak křupavou krustu.

 

Na bramborové placky:

Uvařte si brambory v osolené vodě. Po uvaření brambory dobře rozmačkejte, přidejte pár lžic kefíru a vytvořte tak placičky, které vložte na 15 minut do horkovzdušné fritézy nebo trouby.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.