Ingredience:

  • kuře
  • olivový olej
  • máta, bazalka a další libovolné bylinky
  • cibule, mrkev a petržel
  • sůl, pepř
  • kefír
  • brambory

Postup:

Na pečené kuře:

Než se pustíte do přípravy přílohy, připravte si maso.

Kuře si očistěte, osolte, opepřete a posypejte najemno nasekanými bylinkami. Potřete také trochou olivového oleje a dejte na plech s trochou vody a nakrájenou zeleninou (cibule, mrkev a petržel). Nezapomeňte pravidelně podlévat a v posledních 20 minutách pečení můžete zapnout troubu na režim grilu a vytvořit tak křupavou krustu.

Na bramborové placky:

Uvařte si brambory v osolené vodě. Po uvaření brambory dobře rozmačkejte, přidejte pár lžic kefíru a vytvořte tak placičky, které vložte na 15 minut do horkovzdušné fritézy nebo trouby.