Recept: Jak si připravit zdravější svařák

Zdroj: Shutterstock.com
Výtečné svařené víno patří k zimním svátkům. Kromě klasické varianty, která je plná cukru, si můžete připravit vlastní domácí svařák. Když přidáte to správné koření a vyladíte poměry surovin, získáte perfektní výsledek, který si budete pochvalovat vy i všechny návštěvy. Jaké základní ingredience patří do svařáku, čím ho ozvláštnit a jak nahradit cukr?
Pozor na velké množství
Přestože klasický svařák obsahuje alkohol, tak když si dáte jeden či dva šálky, neznamená to velké ohrožení zdravého životního stylu. Jde totiž o červené víno svařené s kořením. Přiměřená konzumace vína bývá mnohdy hodnocena pozitivně s dobrým vlivem na krvetvorbu. Pozor si však dejte na příliš velké množství, kdy se začnou objevovat především negativa alkoholu, jako jsou dehydratace a zátěž pro játra. V podstatě tak žádný svařák není nezdravý, když to nebudete přehánět.
Základní suroviny na svařák
