Recept: Jak si připravit zdravější svařák

725476975
Výtečné svařené víno patří k zimním svátkům. Kromě klasické varianty, která je plná cukru, si můžete připravit vlastní domácí svařák. Když přidáte to správné koření a vyladíte poměry surovin, získáte perfektní výsledek, který si budete pochvalovat vy i všechny návštěvy. Jaké základní ingredience patří do svařáku, čím ho ozvláštnit a jak nahradit cukr?

Pozor na velké množství

Přestože klasický svařák obsahuje alkohol, tak když si dáte jeden či dva šálky, neznamená to velké ohrožení zdravého životního stylu. Jde totiž o červené víno svařené s kořením. Přiměřená konzumace vína bývá mnohdy hodnocena pozitivně s dobrým vlivem na krvetvorbu. Pozor si však dejte na příliš velké množství, kdy se začnou objevovat především negativa alkoholu, jako jsou dehydratace a zátěž pro játra. V podstatě tak žádný svařák není nezdravý, když to nebudete přehánět. 

Základní suroviny na svařák

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.