Ingredience:

  • ovesné vločky
  • protein
  • vejce
  • jogurt (odtučněný, Skyr)
  • tvaroh
  • jahody
  • želatina

Postup:

Nejprve si rozmixujte ovesné vločky na mouku, přidejte vejce, odměrku proteinu a jogurt a vše společně promíchejte a vytvořte těsto. Pokud bude těsto příliš tekuté, přisypte vločky, v opačném případě přidejte více jogurtu.

Hotové těsto vložte na 10–20 minut do horkovzdušné fritézy nebo trouby na 180 stupňů. Než se vám těsto upeče, připravte si želatinu dle návodu, smíchejte s rozmačkanými jahodami a tuto směs vmíchejte do tvarohu.

Po upečení vyndejte těsto z trouby, nechte vychladnout a přidejte na korpus připravený tvaroh s jahodami a želatinou. Dejte na pár hodin vychladnout do lednice a můžete podávat.

Doporučujeme péct těsto v menší formě, aby dezert měl hezký tvar.