Plněné lilky s krůtím masem a rajčaty

Plněné lilky s krůtím masem na jižanský způsob jsou chutné, zdravé i dietní.
Lilky k létu prostě patří. Zkuste je tentokrát naplnit krůtím masem a rajčaty. Česnek, olivový olej a čerstvý tymián maso nádherně provoní a dodají mu jižanskou jiskru. Navíc se nemusíte bát ani o linii, plněné lilky totiž obsahují jen minimum tuků.  

Ingredience pro 4 porce:

2 lilky
2 lžíce olivového oleje
300 g krůtího masa
1 plechovka loupaných, krájených rajčat
100 g černých oliv
1 cibule
100 ml kuřecího vývaru
česnek podle chuti
2 snítky čerstvého tymiánu
sůl, pepř

Postup:

Lilky omyjte, podélně rozřízněte a lžící nebo nožem z nich vydlabejte dužninu. Naskládejte je na plech, pokapejte lžící olivového oleje, osolte, opepřete a dejte na 10 minut předpéct do trouby rozehřáté na 180 stupňů.

Vydlabanou dužninu nakrájejte na malé kousky, krůtí maso namelte nebo pokrájejte. Oloupejte cibuli a posekejte ji na kostičky. V hluboké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a lehce na něm orestujte cibulku. Pak přidejte maso a nakonec pokrájenou dužninu. Směs nechte chvíli restovat.

Přidejte krájená rajčata, lístky tymiánu, nakrájené olivy a podle chuti i česnek. Podlijte kuřecím vývarem a nechte chvíli podusit. Na závěr směs dochuťte solí a pepřem a naplňte jí lilky. Pečte dalších deset minut.

Plněné lilky jsou nejlepší se zeleninovým salátem a vychlazeným bílým jogurtem.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.