Pečený pstruh s kuskusem

V létě se skvěle hodí jako zdravá večeře pečený pstruh s kuskusem.
Konzumace ryb je pro zdraví velice prospěšná. Především proto, že snižuje riziko srdečních chorob. Obsahují vysoce kvalitní bílkoviny, jód a spoustu vitaminů a minerálů. Navíc se skvěle hodí do letního jídelníčku. V tomto receptu jsme zvolili pečeného pstruha s bylinkami a kuskusem.
Vyzkoušejte si členství videoportálu
Kondice na 14 dní zdarma!
Získejte přístup k odborným článkům a cvičebním lekcím, které zvládnete v bezpečí domova.

Ingredience:

4 pstruzi
4 snítky tymiánu
2 keříky cherry rajčat
ghí na smažení
250 g kuskusu
10 ks sušených rajčat naložených v oleji
1 hrst mixu semínek (slunečnicové, dýňové)
4 hrsti nasekaných čerstvých bylinek (pažitka, petržel, kopr, majoránka)
1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 citron

Postup:

Pstruhy osolte, vložte každému do bříška snítku tymiánu a smažte je pomalu z obou stran na ghí. Jakmile zezlátne kůže, dejte spolu s cherry rajčaty dopéct na 10–15 minut do trouby rozehřáté na 180 °C.

Na suché pánvi na mírném plameni opražte semínka. Jakmile začnou pukat, jsou hotová.

Kuskus promíchejte s rajčaty nakrájenými nadrobno a olivovým olejem. Přidejte špetku soli a zalijte vroucí vodou tak, aby 1 cm přesahovala kuskus. Přiklopte pokličkou a nechte 5 minut bobtnat.

Poté kuskus prokypřete vidličkou a vmíchejte najemno nasekané bylinky a semínka. Servírujte vše dohromady zakápnuté citronem.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.