Ingredience:
4 pstruzi
4 snítky tymiánu
2 keříky cherry rajčat
ghí na smažení
250 g kuskusu
10 ks sušených rajčat naložených v oleji
1 hrst mixu semínek (slunečnicové, dýňové)
4 hrsti nasekaných čerstvých bylinek (pažitka, petržel, kopr, majoránka)
1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 citron
Postup:
Pstruhy osolte, vložte každému do bříška snítku tymiánu a smažte je pomalu z obou stran na ghí. Jakmile zezlátne kůže, dejte spolu s cherry rajčaty dopéct na 10–15 minut do trouby rozehřáté na 180 °C.
Na suché pánvi na mírném plameni opražte semínka. Jakmile začnou pukat, jsou hotová.
Kuskus promíchejte s rajčaty nakrájenými nadrobno a olivovým olejem. Přidejte špetku soli a zalijte vroucí vodou tak, aby 1 cm přesahovala kuskus. Přiklopte pokličkou a nechte 5 minut bobtnat.
Poté kuskus prokypřete vidličkou a vmíchejte najemno nasekané bylinky a semínka. Servírujte vše dohromady zakápnuté citronem.