Okurková polévka s ředkvičkami a koprem

Připravte si výtečnou studenou polévku z okurek, kopru a ředkviček.
Zdroj: Timolina / Shutterstock
Sehnali jste na otevřených farmářských trzích čerstvé ředkvičky, bylinky a jiné druhy zeleniny, které byste rádi zpracovali do něčeho netradičního? Dnes vám přinášíme recept na studenou okurkovou polévku, kterou si zamilujete.

Suroviny:

1 salátová okurka
1 svazek ředkviček
1 kelímek bílého jogurtu
200ml polotučného mléka
3 stroužky česneku
sůl, pepř
1 polévková lžíce olivového oleje
kopr dle chuti
jarní cibulka na dozdobení

Postup:

Okurku si oloupejte a nastrouhejte ji na struhadle nahrubo. Ředkvičky omyjte a pokrájejte na tenké plátky. Ve větší míse smíchejte okurky s 3/4 na kolečka nakrájených ředkviček, přidejte jogurt, mléko, protlačte česnek a opět zamíchejte. Do směsi můžete přidat nakrájený kopr, ale ne všichni jej mají rádi, proto to necháme na vašem zvážení.

Osolte, opepřete a přidejte ještě lžíci kvalitního olivového oleje. Zamíchejte a podávejte v miskách, přičemž navrch polévku zdobte zbylými kolečky ředkviček a nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.