Okurková polévka s ředkvičkami a koprem

Připravte si výtečnou studenou polévku z okurek, kopru a ředkviček.
Sehnali jste na otevřených farmářských trzích čerstvé ředkvičky, bylinky a jiné druhy zeleniny, které byste rádi zpracovali do něčeho netradičního? Dnes vám přinášíme recept na studenou okurkovou polévku, kterou si zamilujete.
Vyzkoušejte si členství videoportálu
Kondice na 14 dní zdarma!
Získejte přístup k odborným článkům a cvičebním lekcím, které zvládnete v bezpečí domova.

Suroviny:

1 salátová okurka
1 svazek ředkviček
1 kelímek bílého jogurtu
200ml polotučného mléka
3 stroužky česneku
sůl, pepř
1 polévková lžíce olivového oleje
kopr dle chuti
jarní cibulka na dozdobení

Postup:

Okurku si oloupejte a nastrouhejte ji na struhadle nahrubo. Ředkvičky omyjte a pokrájejte na tenké plátky. Ve větší míse smíchejte okurky s 3/4 na kolečka nakrájených ředkviček, přidejte jogurt, mléko, protlačte česnek a opět zamíchejte. Do směsi můžete přidat nakrájený kopr, ale ne všichni jej mají rádi, proto to necháme na vašem zvážení.

Osolte, opepřete a přidejte ještě lžíci kvalitního olivového oleje. Zamíchejte a podávejte v miskách, přičemž navrch polévku zdobte zbylými kolečky ředkviček a nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.