Odlehčená vajíčková pomazánka

Připravte si na Velikonoce skvělou zdravou vajíčkovou pomazánku.
Zdroj: Martin Rettenberger / Shutterstock
Velikonoce jsou za rohem, proto přinášíme jeden tematický recept. Pokud i letos budete barvit vajíčka a pak budete přemýšlet, do čeho je spotřebovat, vyrobte si z nich notoricky známou dobrotu – domácí vajíčkovou pomazánku. Když jí správně dochutíte, zmizí, než řeknete „švec“.

Pro 4 osoby:

8 natvrdo uvařených vajec, vychladnutých
2 lžíce sýru cottage
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička pažitky, najemno nasekaná
1 nať jarní cibulky, najemno nakrájená
sůl a pepř

Postup:

Vejce oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Vložte do mísy a promíchejte s cottage, jogurtem, hořčicí, pažitkou a cibulkou. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte se svým oblíbeným celozrnným pečivem. Můžete dozdobit dýňovými semínky.


TIP PRO VÁS

Tato pomazánka skvěle chutná s tmavým dýňovým chlebem.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.