Ingredience:

1 vrstva:

1 balení máslových grahamových sušenek

2 vrstva:

200g mascarpone
250g krémového sýru (Philadelphia, Gervais)
50g cukru třtinového
1 vanilkový lusk
šťáva z jednoho citronu

3 vrstva:

250g ovoce dle chuti (lesní směs, maliny, jahody, borůvky)
cukr, med, javorový sirup dle chuti
čerstvé ovoce a lístky máty na dozdobení

Postup:

Sušenky vložte do sáčku a na pomoc si vezměte váleček na těsto. Jemně je válením podrťte, dokud nebudou úplně sypké a nasypte do připravených skleniček na dno. Je také možné je vložit do mixéru a rozmixovat najemno.

V misce si spojte mascarpone, sýr, cukr, vanilkový lusk rozřízněte a nožem vyjměte semínka, která přidejte do misky. Citron vymačkejte a přidejte do směsi. Umíchejte v hladké těsto a vrstvěte do sklenic na sušenkový základ větší lžící.

V malém rendlíku rozehřejte mražené ovoce, případně rozvařte to čerstvé s trochou vody. Oslaďte dle chuti a nechte 10 minut redukovat. Vypněte ploténku, nechte vychladnout a navrstvěte do skleniček. Skleničkové cheesecaky uchovávejte v lednici, před servírováním ještě dozdobte čerstvým ovoce a lístky máty.