Miso polévka s daikonem, brokolicí a zázvorem

Japonská dlouhá bílá ředkev daikon se používá stejně jako kořenová zelenina. Čistí organismus tím, že odstraňuje nakumulované živočišné tuky a hleny z těla.
Zdroj: Vladan Krumpl
Polévka má čisticí efekt. Je vhodná především na jaře nebo po nějaké větší oslavě. Nemáte-li potřebu se ‚čistit‘, daikon v ní nahraďte mrkví.

PRO 2-4 OSOBY:


8 cm řasy wakame
8 cm daikonu
¼ brokolice
2–3 jarní cibulky
špetka soli
1 lžíce miso pasty (ječné nebo rýžové)
2 cm zázvoru

POSTUP:


Do 1 litru vody dejte vařit na kousky nalámanou řasu wakame. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Zatímco se voda a wakame vaří, nakrájejte zeleninu. Daikon pokrájejte na tenké šikmé plátky a ty pak na jemné sirčičky. Brokolici rozeberte na růžicky a pokrájejte na plátky; místo ní můžete použít kapustu, růžičkovou kapustu nebo kadeřávek. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka. Zeleninu přidejte do vařící vody, lehce osolte a vařte dalších 5–7 minut. Z hrnce odeberte trochu vody, rozmíchejte v ní miso, nalejte zpět do hrnce a na mírném ohni nechte 3–5 minut bez pokličky tzv. táhnout. Polévka se nesmí vařit! Dochuťte šťávou vymačkanou z nastrouhaného zázvoru.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.