Minestrone polévka

Připravte si italskou zeleninovou polévku minestrone.
Zdroj: Olga Nayashkova / Shutterstock.com
Do této husté, původem italské polévky, spotřebujete všechnu sezónní a třeba i tu už „unavenou“ zeleninu z lednice. Díky tomu, že nikde není daný přesný a správný recept, si můžete polévku obměňovat dle sezóny, ale i chuti. Navíc můžete přidat třeba těstoviny, nebo rýži.

PRO 4 OSOBY:

5 polévkových lžic panenského olivového oleje
1 mrkev
1 řapíkatý celer
1 cibule
200g fazolí libovolného výběru
2 brambory
1 menší cuketa
dále zelenina podle chuti
parmezán na posypání

POSTUP:

Nejprve si všechnu zeleninu pokrájíme. Poté v hlubokém hrnci rozpálíme olej a postupně přidáváme mrkev, cibuli, celer. Pokud se rozhodneme do polévky přidat i rajčata, je potřeba je spařit, oloupat a společně s předem namočenými fazolemi přidat k orestované zelenině až jako poslední. Vše pak zalijeme libovolným množstvím vlažné vody (podle toho, jak chceme mít polévku hustou), vaříme 20 minut. Nakonec část polévky odebereme a krátce rozmixujeme ponorným mixérem, vrátíme zpátky do hrnce a promícháme. Nakonec osolíme. V miskách nebo talířích zdobíme strouhaným parmezánem a pár kapkami extra virgin olivového oleje.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.