Masové koule

Rajčatová omáčka s masovými koulemi a bylinkami je skvělou volbou pro rodinnou večeři.
Zdroj: Timolina / Shutterstock
Tento recept na masové koule v rajčatové omáčce se skvěle hodí pro přípravu rychlé večeře, kterou potěšíte celou rodinu či přátele. Kvalitní hovězí maso obsahuje vysoký podíl železa a prospívá tak lidskému organismu. Přidané bylinky celý pokrm krásně dochutí a provoní.

Ingredience:

600 g mletého hovězího masa
1–2 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
1–2 brambory
svazek petrželky
svazek kopru
sůl
pepř
asi 5 lžic strouhanky
olivový olej

Na omáčku:

1–2 cibule
2 lžíce ghí
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
2 mrkve
1 červená paprika
10 velkých zralých rajčat
200 ml rajčatového pyré

Postup:

Mleté maso smíchejte s nastrouhanými brambory, předem osmaženou a najemno pokrájenou cibulí, rozdrceným česnekem, nasekanou petrželkou. Osolte, opepřete a spojte vejcem a strouhankou. Tvarujte kuličky, které obalte v jemně nasekaném kopru.

Vyskládejte na plech vystlaný pečicím papírem, pokapejte štědře olivovým olejem a pečte cca 30 minut na 180 °C.

Najemno nasekanou cibuli nechte zesklovatět na ghí spolu s bobkovým listem a novým kořením. Přidejte nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou papriku a 10 minut duste. Přidejte rajčata nakrájená na kostky a pyré, osolte a dalších 10 minut duste. Poté vyndejte bobkové listy a nové koření a rozmixujte. Vložte do omáčky opečené kuličky a ještě nechte společně prohřát. Posypte petrželkou. Jako příloha se hodí třeba kaše nastavovaná obilovinou – kroupy, jáhly, kernotto.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.