Lilkové minipizzy

Lilková pizza je skvělou volbou pro zdravou večeři či svačinu.
Zdroj: Olha Hutsuliuk / Shutterstock
Těmito malými zeleninovými pizzami si odlehčíte svůj jídelníček, a přesto si pochutnáte. Ač jde o mravenčí práci, výsledek stojí za to. Zkuste třeba zapojit členy vaší domácnosti a každý si může “pizzu” dozdobit podle sebe.

Pro 4 osoby:

2 lilky
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky jemně nasekaného česneku
250 g cherry rajčat pokrájených na čtvrtiny
hrnek nastrouhané mozzarelly
čerstvá bazalka
sůl a pepř dle chuti

Postup:

Předehřejte troubu na 180°C. Lilek nakrájejte na plátky široké zhruba 1 cm a plátky rozložte na plech vyložený pečícím papírem.

Smíchejte jemně nasekaný česnek s olivovým olejem, přidejte trochu soli a pepře a směs rozetřete mašlovačkou na plátky lilku. Vložte do trouby a pečte zhruba 20 minut. Poté na plátky položte rajčátka a každý jemně zasypejte nastrouhanou mozzarellou.

Vložte zhruba na dalších 7 minut do trouby, dokud se sýr nerozteče. Nakonec ozdobte několika čerstvými listy bazalky, která malým pizzám dodá skvělou chuť a doplní barevnost jídla.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.