Lehký salát s grilovaným sýrem halloumi

Lehký salát s grilovaným sýrem halloumi oceníte především v létě.
A je to tu! Období salátů. Přinášíme vám hned jeden netradiční, ovšem velmi chutný. Znáte sýr halloumi? Zapamatujete si ho díky tomu, že teplý ‚vrže‘ mezi zuby. V kombinaci se zeleninou a ovocem chutná úžasně. 
Vyzkoušejte si členství videoportálu
Kondice na 14 dní zdarma!
Získejte přístup k odborným článkům a cvičebním lekcím, které zvládnete v bezpečí domova.

Ingredience:

6 listů ledového salátu
hrst listů bazalky
1 pomeranč, menší
1/2 granátového jablka
1 hrst mandlí, loupaných
hrst cherry rajčátek, rozpůlených
100 g sýru halloumi
sůl

Na zálivku:

5 lžic olivového oleje
šťáva z půlky pomeranče
1 lžíce balzamikového octa
1 lžička medu
sůl, pepř 

Příprava:

Ledový salát omyjte a natrhejte ručně do misky na menší kousky. Přidejte bazalku. Pomeranč oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, která pak rozdělte na půlměsíčky. Odstraňte pecky. Z půlky granátového jablka oddělte jadérka a dejte je stranou. Mandle můžete nechat v celku, případně je v hmoždíři podrtit na menší kousky. Rajčata omyjte a přepulte. Všechny ingredience vložte do misky a osolte.

Zálivku si připravte v misce zvlášť. Do oleje vlijte pomerančovou šťávu, přidejte balzamikový ocet, med, sůl a pepř a metličkou vyšlehejte, aby se vše spojilo.

Poté si připravte sýr halloumi, který nakrájejte na 1–1,5 cm silné plátky. Rozpalte gril nebo grilovací pánev a sýr nasucho opékejte, dokud se na něm z obou stran neobjeví tmavé vroubkování (zpravidla to trvá 1–2 minuty).

Čistýma rukama promíchejte salát, přidejte zálivku, opět promíchejte a navrch dejte plátky opečeného sýra halloumi. Ozdobte jadérky granátového jablka a zbytkem mandlí.

Podávejte k pečivu nebo jako přílohu k masu.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.