Lehké jarní špagety s krevetami

Připravte si špagety s krevetami jako skvělou letní večeři.
Pokud milujete pastu a mořské plody, pak by vám mohl přijít vhod následující recept. Kvalitní špagety si připravíte s lehkou krémovou omáčkou a krevety připravené pouze na másle dodají pokrmu jedinečnou chuť. A chybět nesmí samozřejmě ani zelenina, kterou v tomto případě zastává nahořklá rukola.

PRO 4 OSOBY:

1 balení kvalitních špaget, mohou být i celozrnné (500g)
1 polévková lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce másla
400g mražených krevet, nebo více dle chuti
200g čerstvého sýra (Lučina)
4 stroužky česneku, utřené
4 hrsti salátu rukola
parmezán na servírování

POSTUP:

Nejprve si dáme vařit špagety podle návodu, do hrnce akorát přidáme polévkovou lžíci olivového oleje, aby se těstoviny nelepily. Po uvaření slejeme vodu stranou (mohla by se hodit) a špagety zakryjeme. V hlubší pánvi rozpálíme máslo a vsypeme do něj mražené krevety. Krevety mícháme zhruba 3 až 5 minut, aby se uvařily. Jakmile pustí vodu a začnou se stahovat, podusíme ještě zhruba 1 minutu a poté přidáme krémový čerstvý sýr a při míchání necháme rozpustit. Stáhneme na mírný plamen a do rozpuštěného sýra přidáme utřený česnek. Takto připravenou omáčku s krevetami necháme chvíli probublat, pokud bychom ji chtěli mít více, můžeme přidat jednu naběračku vody z těstovin. Vypneme plotnu a necháme odpočívat.

Na talíř servírujeme nejprve špagety, na ně hrst rukoly a až navrch lžící klademe krevety se sýrovo-česnekovou omáčkou. Na stůl nezapomeneme připravit misku s hoblinkami parmezánu. 

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.