Lehce pikantní rajčatová polévka s červenou čočkou

Zdroj: Anna_Pustynnikova / Shutterstock.com
Možná se vám to bude zdát jako zvláštní kombinace – čočka a rajčata. Ale až polévku ochutnáte, určitě se stane vaší oblíbenou. A díky zajímavé pikantní stopě si ji zamilují i muži. Nevěříte? Za vyzkoušení rozhodně stojí!
PRO 4 OSOBY:
1 polévková lžíce olivového oleje
1 nahrubo nakrájená cibule
1 na kostičky nakrájená mrkev
½ nadrobno nakrájeného celeru
1 stroužek česneku, utřený
1 lžička mletého kmínu
½ lžičky mletého koriandru
175 g červené čočky
1,5 litru zeleninového vývaru
300 g loupaných rajčat z konzervy, nakrájených
2 lžíce rajčatového pyré/případně protlaku
1 bobkový list
