Lehce pikantní rajčatová polévka s červenou čočkou

Rajčatová polévka s červenou čočkou se skvěle hodí jako lehká večeře.
Možná se vám to bude zdát jako zvláštní kombinace – čočka a rajčata. Ale až polévku ochutnáte, určitě se stane vaší oblíbenou. A díky zajímavé pikantní stopě si ji zamilují i muži. Nevěříte? Za vyzkoušení rozhodně stojí!

PRO 4 OSOBY:

1 polévková lžíce olivového oleje
1 nahrubo nakrájená cibule
1 na kostičky nakrájená mrkev
½  nadrobno nakrájeného celeru
1 stroužek česneku, utřený
1 lžička mletého kmínu
½ lžičky mletého koriandru
175 g červené čočky
1,5 litru zeleninového vývaru
300 g loupaných rajčat z konzervy, nakrájených
2 lžíce rajčatového pyré/případně protlaku
1 bobkový list

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.