Květáková polévka

Uvařte si květákovou polévku s řasou wakame. Wakame dodá jídlu skvělou chuť a navíc podporuje metabolismus.
Zdroj: Vladan Krumpl
Připravte si s naším receptem variaci na oblíbenou květákovou polévku s řasou wakame. Řasa wakame dodá polévce nový chuťový rozměr. Má jemnou vůni a se zeleninou jí to sluší. Navíc obsahuje jód, hořčík, zinek, vápník a dokonce i vlákninu a bílkovinu. Polévku tak velmi obohatí i nutričně.

PRO 4 OSOBY:


3 lžíce oleje/ghí
1 cibule
1 lžička soli
400 g květáku
2–3 mrkve
600–800 ml vody
kousek řasy wakame
muškátový květ
lahůdkové droždí bez sladu (bezlepkové)
jarní cibulka a nať petržele na ozdobu

POSTUP:

Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli nakrájenou na kostky a osolenou. Přidejte květák rozebraný na růžičky, mrkev pokrájenou na kolečka a kus řasy wakame. Zalijte horkou vodou a uvařte doměkka. Třetinu polévky dejte stranou a rozmixujte i s řasou wakame. Rozmixovanou část vlijte zpět do polévky, tím ji zahustíte. Ochuťte muškátovým květem a lahůdkovým droždím. Na závěr ozdobte jarní cibulkou nebo listovou petrželí.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.