Ingredience:

800 g kuřecích prsou
4 polévkové lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku, utřeného
pár lístků bazalky, natrhaných na kousky
šťáva z jedné střední limetky
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky sušeného oregana
1/3 lžičky mletého koriandru
vločky chilli dle chuti
mořská sůl
pepř
3 papriky, nejlépe červenou, žlutou a zelenou
4 červené cibule

Postup:

Kuřecí prsa umyjte a osušte, pak nakrájejte na kostky o velikosti asi 3 cm. V misce si rozmíchejte olivový olej, česnek, bazalku, limetovou šťávu, kmín, oregano, koriandr, chilli a sůl a pepř dle chuti. DO marinády naložte maso a nechte ideálně hodinu až dvě odležet a nasáknout chutě.

Papriky rozkrojte na poloviny a odstraňte semena. Umyjte je, osušte a poté nakrájejte na kousky o velikosti asi 3 cm. Oloupejte cibuli, nakrájejte opět na kousky stejné velikosti jako maso a papriky. Kuřecí maso, papriku a cibuli střídavě napichujte na předem namočené špejle či grilovací jehlice.

Jednotlivé špízy rovnoměrně pokládejte na horký gril a průběžně otáčejte. Kuřecí maso s paprikou je hotové asi za 10 - 15 minut.

Špízy také můžete připravit ve vyhřáté troubě na 170 °C. Za 25 minut budou hotové.

Ke špízům podávejte zeleninový salát.