Krémová polévka s velkými bílými fazolemi

Krémová polévka s bílými fazolemi se skvěle hodí jako předkrm či večeře v zimě.
Zdroj: Vladan Krumpl
Krémová polévka s bílými fazolemi se výborně hodí jako předkrm či večeře v zimním období. Chcete-li polévku sytější – například k večeři, přidejte naměkko uvařené vajíčko nebo na kostky nakrájenou a v troubě upečenou dýni hokkaidó.

PRO 4 OSOBY:


150 g velkých bílých fazolí
4 cm řasy kombu
1 lžíce oleje
2 cibule
2 petržele
¼ bulvy celeru
1 lžička soli
800 ml zeleninového vývaru nebo vody
4 bobkové listy
5 kuliček nového koření
umeocet na dochucení

POSTUP:


Přes noc namočte velké bílé fazole. Pak vodu slijte a dejte do dvojnásobného množství nové vody spolu s řasou kombu. Vařte 40 minut v tlakovém hrnci. Mezitím na oleji poduste na vetší kusy nakrájenou cibuli, petržel a celer. Osolte, podlijte zeleninovým vývarem nebo vodou a vařte s bobkovým listem a novým kořením (ideálně v sáčku, koření po uvaření musíte vyndat!) pod pokličkou a na mírném ohni 30 minut. Vyndejte koření. Smíchejte uvařené fazole a zeleninu, poté rozmixujte dohladka a dochuťte umeoctem. Asi polovinu fazolí můžete odložit a dát je do polévky až po rozmixování.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.